Thermowood: az ideális választás terasz- és falburkolatokhoz

Thermowood: előnyök és felhasználási lehetőségek


A thermowood egy speciális hőkezelésen átesett innovatív faanyag, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos faanyagokkal szemben. A thermowood terasz- és falburkolatok ideálisak kültéri felhasználásra, mivel ellenállnak az időjárás viszontagságainak és hosszú élettartamúak.

Hőkezelési eljárás

A thermowood előállításához a faanyagot egy speciális hőkezelési eljárásnak vetik alá. Ez magas hőmérsékleten, oxigénhiányos környezetben történik. A hőkezelés során a fát alkotó cellulóz, lignin és hemicellulózok megváltoznak, ami stabilabbá teszi az anyagot és csökkenti a nedvszívó képességét. Ennek eredményeként a thermowood sokkal ellenállóbbá válik a korhadás, a gombák valamint rovarok károsítása ellen.

Előnyök

Tartósság:

A thermowood hőkezelése során a faanyag stabilitása nő, csökkentve a vetemedés és repedések kialakulásának kockázatát. A korhadás miatt nem kell aggódni, mivel a hőkezeléssel a farontó gombák fő táplálékát adó cellulóz és lignin szerkezete úgy módosul a fában, hogy az számukra tovább már nem vonzó.

Esztétikai érték:

A thermowood gyönyörű, meleg színeivel és természetes textúrájával hozzájárul a környezet kellemes megjelenéséhez. Olajozás és ápolás nélkül az időjárási elemeknek kitéve (pl. falburkolatként vagy kerítésként) idővel beszürkül, amit a kreatív szakemberek és tervezők ki is használnak a látványtervek megálmodásakor.

Környezetbarát:

A hőkezelési folyamat során nem használnak vegyszereket, így a thermowood környezetbarát alternatívát kínál más, vegyszerrel kezelt faanyagokkal szemben.

Karbantartás:

A thermowood könnyen kezelhető és karbantartható terasz- és falburkolatként is. Nem igényel rendszeres festést vagy lakkozást, így hosszú távon is megőrzi esztétikai értékét. Karbantartásmentesen is tartós, időjárásálló.

Felhasználási területek

A thermowood kiváló választás teraszok, erkélyek és falburkolatok anyagának. A hőkezelt faanyag ellenáll a csapadéknak és a napsütésnek, így hosszú élettartamot biztosít. Emellett beltéri terekben is alkalmazható, ha a meleg faanyag megjelenését és a természetes atmoszférát kívánjuk megőrizni.

Összegzés

A thermowood terasz- és falburkolatok kiváló választást jelentenek azoknak, akik egy tartós, esztétikus és környezetbarát faanyagot keresnek kültérre és beltérre egyaránt. A hőkezelés során szerzett tulajdonságok lehetővé teszik a fa hosszú élettartamát és könnyű karbantartását. Időjárásállóbb és tartósabb, mint a hagyományos faanyagok. Legyen szó teraszról vagy falburkolatról, a thermowood természetes és meleg hangulatot áraszt, ami biztosítja a megfelelő kikapcsolódást és a környezet élvezetét.

Megosztom Facebookon! Vissza a bejegyzésekhez

Nyitvatartás Hétfő - csütörtök: 8:00 - 15:30,
Péntek: 8:00 - 15:00,
Szombat: 8:00 - 12:00

Jászberényi úti nagykereskedelmi raktárunkHétfőtől péntekig 8:00-15:00-ig tart nyitva. Árukiadás kizárólag előzetes
megrendelés alapján! Számlázásra 8:00-14:00-ig van lehetőség.